Bedrijsarbeidsdeskundige

Agaath Lubrecht

Met haar kennis, betrokkenheid en oplossingsgerichtheid maakt zij het verschil in de begeleiding van de werkgever en werknemer.

Agaat Lubrecht heeft jaren ervaring opgedaan op het gebied van Sociale Zekerheid bij gemeentelijke organisaties en UWV. Hierna wilde ze haar blik verruimen door directer en eerder betrokken te zijn bij verzuimtrajecten. Haar opgedane kennis heeft ze ingezet als adviseur en begeleider bij werkgevers. Vanuit haar rol als bedrijfsarbeidsdeskundige bij &Wij ondersteunt, coacht en adviseert ze werkgevers en werknemers om uiteindelijk tot een gezamenlijke oplossing te komen bij soms complexe vraagstukken. Hierbij kijkt ze naar passende mogelijkheden van de (zieke) werknemer. Met als doel om zijn of haar inzetbaarheid en werkvermogen te behouden bij dreigend, langdurig of frequent verzuim. Ook geeft ze advies over wet- en regelgeving in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter.

Omdat elke situatie anders is, kijkt ze naar het individu, de situatie en de mogelijkheden. Ze ervaart het als bijzonder om op bezoek te gaan bij de werkgevers en persoonlijke gesprekken te voeren met medewerkers die verschillende functies, (opleidings-) niveau, afkomst en leeftijd hebben. Plezier en voldoening haalt ze uit het opbouwen van de band die er tijdens het traject ontstaat.

Naast haar werk is ze veel buiten te vinden, lopend of op de fiets. Ook vind ze ontspanning in lezen, film- en theaterbezoek.

Benieuwd wat &Wij voor jouw organisatie kan doen?