Vacature bedrijfsarbeidsdeskundige

Deze vacature past bij de arbeidsdeskundige die op zoek is naar een nieuwe uitdaging in zijn of haar vakgebied. Als bedrijfsarbeidsdeskundige (BAD) begeleid je werknemers gedurende het gehele verzuimtraject én bij het voorkomen van uitval. Je neemt hierbij taken over van de bedrijfsarts. Tevens ondersteun je de werkgever bij het positief beïnvloeden van werkomstandigheden en verzuim. Dit zorgt voor een nauwere betrokkenheid bij organisaties en meer grip op het verzuim. Solliciteer direct door je CV en motivatiebrief te sturen naar wijbenga@enwij.nl.

Over de functie

Je bent aanspreekpunt voor een vast aantal klanten en de lijnen zijn kort. Het leuke is dat je zowel werknemers als leidinggevenden, HR en bestuur ondersteunt bij het voorkomen van verzuim en de uitvoering van de verzuimbegeleiding. Met de bedrijfsarts werk je samen volgens de verlengde arm constructie. Als BAD bij &Wij geef je advies over de inzetbaarheid van werknemers, over aanpassingen thuis of op het werk, voorzieningen, inzet interventies, re-integratie en wetgeving. Ook doe je uitspraken over de passendheid van het werk. Daarbij coach je de werkgever op het gebied van leiderschap, werkbelasting, gedeelde verantwoordelijkheid en alle andere zaken die bijdragen aan een optimaal werkklimaat.

Over de opleiding

Wanneer je bij ons begint kan je meteen aan de slag. Daarnaast stap je in een opleidingstraject van ongeveer 2 uur in de week voor een half jaar. Soms is dit ook minder omdat we het traject aanpassen aan je achtergrond, ervaring en opleiding. 

Gevraagd

 • HBO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding tot arbeidsdeskundige;
 • Kennis van organisaties en leiderschap;
 • Minimale bereikbaarheid van 3 dagen verdeeld over de week, per telefoon en via de mail;
 • Een klantgerichte houding;
 • Goed kunnen samenwerken en delegeren. 

Dit krijg je van ons

 • Een van tevoren afgestemd uurtarief;
 • Een platte organisatie met veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling;
 • Flexibiliteit in werkdagen (in overleg);
 • Intervisiebijeenkomsten;
 • Investering in jou als professional.

Dienstverband

 • Op ZZP basis 
 • Je werkt vooral bij onze klanten op het kantoor in Assen, maar ook vanuit huis

&Wij is een arbodienst die zich inzet om mensen passen, productief en vooral prettig aan het werk te helpen. Er is een direct contact met de klant. &Wij is een maatschappelijk betrokken organisatie, de mens staat bij ons voorop. Daarom zijn we er trots op om een erkend leerbedrijf te zijn en vinden we het belangrijk om jou alle ruimte te bieden om je te ontwikkelen. We staan er open voor om hierbij aan te sluiten met opleidingen of cursussen.

Het team bestaat uit drie bedrijfsarbeidsdeskundigen, twee bedrijfsartsen en de backoffice. Het contact onderling is persoonlijk, successen vieren we en er worden regelmatig etentjes en trainingen gegeven. 

Je kan solliciteren door een brief te sturen naar Kirsten Wijbenga via de mail wijbenga@en-wij.nl. Wanneer deze ons aanspreekt nodigen we je uit om kennis te maken.

Je bent veel nauwer betrokken bij de organisaties waar je werkt dan ik gewend was, daardoor is er meer grip op het verzuim.

Casper is één van onze bedrijfsarbeidsdeskundigen die het opleidingstraject doorlopen heeft. Meer weten over wat het invullen van deze vacature inhoudt? In dit artikel gaan we er dieper op in.

Benieuwd wat &Wij voor jouw organisatie kan doen?