Hoe kan je verzuim voorkomen?

De bedrijfsgezondheidszorg van een organisatie bestaat uit alle activiteiten die als doel hebben om medewerkers op een productieve, passende en prettige manier aan het werk te houden of helpen. Dit varieert van de afdeling HR of de arbodienst, tot aan de coach die een medewerker ondersteunt. Bedrijfsgezondheidszorg gaat ook over de aanschaf van ergonomisch meubilair tot aan de RI&E. Of een goed werkend ouderenbeleid tot aan de rol van de leidinggevende.

Een goed ingeregelde bedrijfsgezondheidszorg houdt in dat iedereen weet wat hieronder valt, hoe deze toegankelijk is en gefinancierd wordt. Hierdoor hebben medewerkers zelf invloed op hun (werk)omstandigheden waardoor men prettiger werkt en de kans op (lang) verzuim kleiner is. De adviseur bedrijfsgezondheid ondersteunt hierbij de organisatie.

Door middel van een scan kunnen we nagaan wat de huidige stand van zaken is en wat er nog moet gebeuren om de ambities van de organisatie op dit vlak te kunnen behalen. Met een concreet plan van aanpak kan de organisatie hiermee aan de slag. Desgewenst biedt &Wij hierbij projectondersteuning.

Lees over de bedrijfsscanMeteen contact opnemen

Waar kunnen we je verder mee helpen?

Verzuimpreventie
& begeleiding

Meer lezen

Bedrijfs-
gezondheidsadvies

Meer lezen

Arbeidsdeskundig
advies

Meer lezen

Trainingen
op maat

Meer lezen

Benieuwd wat &Wij voor jouw organisatie kan doen?