Ondernemersdesk

Bij dit pakket is er een laag basistarief waarbij je onbeperkt met ons kunt sparren over alle personeelsaangelegenheden. Als er spreekuren nodig zijn of andere inzet dan betaal je per verrichting. Ideaal voor MKB bedrijven waar weinig verzuim is maar wel geregeld vragen zijn over het personeel. In sommige gevallen verwijzen we door naar een inhoudelijk specialist, zoals bijvoorbeeld een HR adviseur. Zij zullen korte vragen ook kosteloos beantwoorden en het vooraf laten weten als er wel betaald moet worden.

Aansluiting
Wij ondersteunen het bedrijf bij de inrichting van de organisatie passend bij de relevante wetgeving en bij een samenwerking met ons. Er kan hierbij gebruik gemaakt worden van onze informatiebrochures om de medewerkers te informeren over de inrichting van de bedrijfsgezondheidszorg. Daarnaast ondersteunen we bij de overdracht van de oude verzuimbegeleider en  inventariseren we gezamenlijk of de organisatie voldoet aan de huidige Arbowetgeving.

Verzuim
De (vaste) bedrijfsarbeidsdeskundige start de verzuimbegeleiding meteen op als er ziekte is in het bedrijf. 1 keer per 6 weken volgt &Wij de situatie en adviseert wat er nodig is om te doen en ondersteunt desgewenst.

Preventie
Met behulp van de door &Wij ontwikkelde tool kan de leidinggevende in gesprek met de medewerker als deze zich overbelast voelt. Hierdoor kan een plan opgesteld worden die ervoor zorgt dat de balans herstelt en verzuim voorkomen wordt.

Verzuimsysteem
Zowel de werkgever als de medewerker maken gebruik van ons verzuimsysteem Onvia. Hier leggen wij onze rapportages en correspondentie in vast. De werkgever ontvangt taken vanuit dit systeem als een medewerker is ziek gemeld zodat er geen stappen vergeten worden die nodig zijn vanuit de Wet Poortwachter.

Jaarlijkse evaluatie
Jaarlijks gaan we in gesprek om de ontwikkelingen binnen het bedrijf te volgen, de samenwerking te bespreken en door te nemen hoe het gaat op het gebied van bedrijfsgezondheidszorg. We vinden het daarbij belangrijk om in contact met de OR te staan als deze er is. Niet alleen omdat dit een wettelijke verplichting is maar ook om zo gezamenlijk na te gaan hoe uitval in werk voorkomen kan worden.

Deze ondersteuning past goed bij een MKB bedrijf tussen de 15 en 50 medewerkers waar niet veel verzuim is of bij een kleinere organisatie die wel geregeld met verzuim te maken heeft.

Vraag een offerte aan

Waar kunnen we je verder mee helpen?

Verzuimpreventie
& begeleiding

Meer lezen

Bedrijfs-
gezondheidsadvies

Meer lezen

Arbeidsdeskundig
advies

Meer lezen

Trainingen
op maat

Meer lezen

Benieuwd wat &Wij voor jouw organisatie kan doen?