Vacature
Arbeidsdeskundige

8 tot 16 uur in de week – ZZP – Arbodienst &Wij – Noord-Nederland

 

Zoek je naar een extra uitdaging binnen je vakgebied? Vind je het belangrijk om te kijken naar wat mensen wél kunnen en denk je graag mee over het voorkomen van verzuim binnen een organisatie? Kom dan bij &Wij aan de slag als arbeidsdeskundige. Wij bieden:

 • Een vast aantal uren per week naast je freelance opdrachten.
 • Een fijn team.
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
Play Video

Bekijk de vacature in een video

Wat je gaat doen
Het team bestaat als we de vacature hebben ingevuld uit vier bedrijfsarbeidsdeskundigen, twee bedrijfsartsen en de backoffice. Het contact onderling is persoonlijk, successen vieren we en er worden regelmatig etentjes en trainingen gegeven. Verder ben je aanspreekpunt voor een vast aantal klanten. Je ondersteunt zowel werknemers, leidinggevenden, HR als het bestuur. 

Je dag ziet er zo uit
Je draait een dagdeel spreekuren op locatie bij de klant. Dit is aanpoten. Het zijn niet alleen gesprekken met medewerkers, ook sluit de leidinggevende soms aan. Elk traject is maatwerk en vereist inzicht in de belastbaarheid van medewerkers, de belasting in het werk en de beste manier van opbouwen passend bij de beperkingen met daarbij kennis van wet- en regelgeving. Als je klaar bent stap je in de auto om op weg naar je volgende klant de telefoontjes te beantwoorden die bij onze backoffice zijn binnengekomen.

Bij binnenkomst zit de HR functionaris al klaar. Gezamenlijk spreek je verschillende leidinggevenden die hun zieke medewerkers tijdens het sociaal medische overleg willen bespreken. Bij elke leidinggevende kijk je welke ondersteuningsvraag er is om hier zo goed mogelijk in tegemoet te komen. Nadien praat je nog even na met de HR functionaris over hoe het loopt met verzuimbegeleiding binnen de organisatie. Je laatste afspraak is met één van onze bedrijfsartsen voor het zes weekse overleg. Dit heb je al eerder voorbereid middels een dossiercheck. Hier heb je bekeken of er risicodossiers zijn en heb je de vragen voor de bedrijfsarts geïnventariseerd. Tijdens alle overleggen leg je in de dossiers van medewerkers vast wat je bespreekt. Je afspraken voor deze dag zitten er op. Je hebt thuis nog net een uurtje om wat rapporten te schrijven. Je kijkt terug op een productieve dag.

Je taken

 • Je bent het aanspreekpunt voor HR-medewerkers, bestuur en medewerkers van een vast aantal klanten.
 • Je adviseert over de inzetbaarheid van medewerkers.
 • Je kijkt samen met medewerkers en werkgever naar de mogelijkheden en passendheid in werk.
 • Je ondersteunt de werkgever op het gebied van leiderschap, werkbelasting en gedeelde verantwoordelijkheid.

Wat je krijgt 

 • Een interne opleiding tot bedrijfsarbeidsdeskundige.
 • Vaste uren verbonden aan organisaties en/of losse arbeidsdeskundige onderzoeken
 • Een fijn team met enthousiaste en gedreven collega’s.
 • Flexibele werkdagen

Wie we zoeken

 • HBO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding tot arbeidsdeskundige;
 • Kennis van organisaties en leiderschap;
 • Mensen die hun netwerk willen inzetten voor &Wij
 • Een klantgerichte houding;
 • Goed kunnen samenwerken en delegeren.

Over &Wij
&Wij is een arbodienst die zich inzet om mensen passen, productief en vooral prettig aan het werk te helpen. &Wij is een maatschappelijk betrokken organisatie, de mens staat bij ons voorop. Daarom zijn we er trots op om een erkend leerbedrijf te zijn en vinden we het belangrijk om jou alle ruimte te bieden om je te ontwikkelen. We staan er open voor om hierbij aan te sluiten met opleidingen of cursussen.

Het team bestaat uit drie bedrijfsarbeidsdeskundigen, twee bedrijfsartsen en de backoffice. Het contact onderling is persoonlijk, successen vieren we en er worden regelmatig etentjes en trainingen gegeven.

Solliciteren doe je door voor 30 november een brief te sturen naar Kirsten Wijbenga via de mail wijbenga@en-wij.nl. Wanneer je brief ons aanspreekt nodigen we je uit om kennis te maken.

PS: Meer lezen over de vacature? In dit artikel gaan we er dieper op in. In deze post lees je het verhaal van Agaath. Zij volgde samen met Casper (foto hieronder) het opleidingstraject.

Je bent veel nauwer betrokken bij de organisaties waar je werkt, daardoor is er meer grip op het verzuim.

Benieuwd wat &Wij voor jouw organisatie kan doen?