Bedrijsarbeidsdeskundige en adviseur bedrijfsgezondheid

Kirsten Wijbenga

Door haar persoonlijke ervaring weet ze hoe het is om je werk niet meer te kunnen doen. Met &Wij wil ze werknemers (weer) bewust maken van hun mogelijkheden en werkgevers stimuleren de focus te leggen op de juiste randvoorwaarden in het werk.

Kirsten Wijbenga richtte eind 2013 &Wij op en voegde hier in 2016 Dit is Werk bij samen met haar zakenpartner Ronald Obbes. Hier helpen ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan passend werk. In 2020 werd Dit is Werk een onderdeel van &Wij.

Kirsten is moeder van twee volwassen kinderen. Ze is haar cariere begonnen als verpleegkundige, haar droombaan, die ze door fysieke klachten niet meer kon uitvoeren. Als geen ander heeft ze ervaren hoe moeilijk het is om ondanks de aanwezige beperkingen te blijven geloven in de eigen mogelijkheden. Ze kreeg in het ziekenhuis waar ze werkte de gelegenheid om de opleiding tot arbeidsdeskundige te doen en maakte hierna de overstap naar een arbodienst. Na de opleiding Hoger Management is zij als klant- en interim-manager aan de slag gegaan. Haar eigen ervaring in combinaties met de opgedane kennis en werkervaring maakte dat ze samen met klanten en collega’s de aanpak van &Wij kon ontwikkelen.

In haar vrije tijd wandelt ze graag met hond Sem die ook vaak op kantoor te vinden is. Daarnaast brengt ze graag tijd door met familie en vrienden en is ze als vrijwilliger betrokken bij verschillende maatschappelijke projecten.

Benieuwd wat &Wij voor jouw organisatie kan doen?